English (GB) Dutch (NL) Irish (IE) German (DE) Italian (IT) Romanian (RO) Croatian (HR) Flemish (BE) Spanish (ES)

Huis

Project

Partners

Nieuws

Resultaten

Contact

Het meest waardevolle van alle kapitaal om te investeren in jongeren

Korte termijn (VET-) training is essentieel in de aanpassing van de jongeren naar de reguliere arbeidsmarkt. Natuurlijk, cultuur en systemen verschillen. Dit partnerschap zal het gebruik en de mogelijkheden van de korte termijn onderwijs (VET-) programma's om de competenties van jongeren te verhogen om de aansluiting met de arbeidsmarkt te verkennen. Op deze manier willen we nieuwe ideeën voor beleid en instrumenten arbeidsmarkt in de deelnemende partnerlanden; Nederland, Verenigd Koninkrijk (Schotland), Ierland, Duitsland, België, Roemenië, Kroatië, Spanje en Italië. De jeugdwerkloosheid is een enorme uitdaging die moet in een gezamenlijke en realistische manier worden aangepakt. We moeten initiatieven die het potentieel om naar schaal hebben.

Het partnerschap 'manier om te leren om te werken' is een dergelijk initiatief. We zullen dit doen door de exploratie en het vergelijken van de gebruikte lokale en nationale educatieve VET-programma's (die door de kernpartners en stille vennoten) gericht op (lange termijn) werkloze jongeren en de mogelijkheden om ze aan te passen aan een Work First (bijv. Werkcenter Model maar ook programma's die de toegang tot school-based New leertijd) aanpak in het land van de partners. Het is een feit dat jongeren uitgesloten van de arbeidsmarkt voor langere tijd verstoken zijn van on-the-job leren waardoor ze met een tekort vaardigheden die ze nooit zal kunnen inhalen. Belangrijkste punt is dus hoe werkloze jonge volwassenen in staat zijn in een of andere vorm te ondernemen en complete VET cursussen (werkervaring) en dit kan worden geformaliseerd met certificaten. Tot slot: de kritische bevinding hier is dat andere dan die met betrekking tot verdere opleiding of werk succesvolle resultaten kan ontstaan uit betrokkenheid bij Work First en / of opleiding beroepsonderwijs.

Onthoud mij
Wachtwoord vergeten? Registreer

Intranet

Nieuws

28 - 29 May 2015 - Meeting in Netherlands

August 2014 - Interim Highlights Way 2 Learn 2 Work

9 - 10 April 2015 - Meeting in Belgium

Voor het project W2L2W (Way to Learn to Work) waren op 9 en 10 april maar liefst 36 personen uit 9...

...

The Way to Learn to Work project is funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.